Aktuális

Műtermi riport

A riport Mózes Katalin Világűrrel teli szél című kiállításához készült (Műcsarnok, Budapest, 2021. december 15. – 2022. február 13., Személyesen | Frissen 2021).

Készítették: Mózes Katalin, Medve Mihály (a kiállítás kurátora), Detvay Lili, Kővári György Márió


Kiállítás: Világűrrel teli szél

A Személyesen | Frissen 2021 című projekt részeként Világűrrel teli szél címmel nyílik kiállítása Mózes Katalinnak a Műcsarnokban. Megnyitó 2021. december 14-én, 18 órától, Medve Mihály kurátori tárlatvezetése december 18-án 16 órától lesz.


Könyv: Mózes Katalin valószerűtlen valósága

Az Arnolfini Books könyvsorozatban 2021. november 17-én megjelent a Mózes Katalin valószerűtlen valósága című kötet.

10+1 esszé Zsubori Ervin szerkesztésében, amelyek Mózes Katalin festőművész művészetét elemzik, vagy arra reflektálnak. A kötetet Mózes Katalin 27 festményének fekete-fehér reprodukciója illusztrálja.

A hátlapon közölt idézetek a szerzőktől:

„Amikor festek, figyelni kell. Okosnak kell lenni. És közben át lehet élni egy-két gyönyörű szín, eltalált vonal, megtalált forma feletti boldogságot.” (Mózes Katalin)

„Művei nem narratív művek, nincs cselekményszövés. Nem bemutatja, nem utánozza, hanem újraírja, megteremti a valóságot.” (S. Nagy Katalin)

„Mózes az „igazit” festi.” (Cseuz Regina)

„Emlékeztet, de nem átkozódik; beszélget veled, de nem deklarál; kíváncsi rád, de nem faggatózik; a jövőt is kémleli, de nem próféciál.” (Zsubori Ervin)

„Ahogyan a racionalitás, a kauzalitás hiánya a művészetben a titokzatosság élményét kelti fel, akként érzünk rá a valóság irracionalitására Mózes Kati rejtelmes képei által.” (Kováts Albert)


Gyűjtemény: Arnolfini ArtRoom

Mózes Katalin munkái is bekerültek az Arnolfini Archívum 2021 januárjában megnyílt művészeti bemutatóterme, az Arnolfini ArtRoom virtuális kollekciójába, amelyben indulásakor 15 alkotó 85 megvásárolható munkája található.